Når Naturen kalder, så står vi klar. det er i forårsmånederne, hvor skoven vågner og biller og småkravl kommer frem fra deres vinterhi. Det er lidt som juleaften når man vender en sten eller løfter barken på et gammelt træ, hvad mon der gemmer sig nedenunder. Børnene står tæt for at få det hele med, og der er ingen problemer med at få deres opmærksomhed. De vil gerne vide noget om det de ser. "hvad hedder den"?, "hvad spiser den"? "er den farlig"? en masse spørgsmål ryger gennem luften, samtidig med, at billen eller skolopenderen lige skal fanges så vi kan få et godt billede af den.

Sommeren giver mulighed for at komme på fjorden, på vores tømmerflåde. Børnene sidder med deres redningsveste på, mens de to voksne går i vandet og skubber tømmerflåden forsigtigt hen over noget tang. I tang gemmer sig en masse forskellige dyr, så det er næsten som at være fisker når man trækker noget tang op på flåden. Det myldrer ud med tanglopper, fjordrejer, og snegle, der kan også gemme sig et par krabber. De modigste af børnene samler krabben op, inden den løber ud over siden. mens de andre kigger på. De forskellige dyr bliver vist rundt og så sejler vi videre til næste tangskov. Selde vig er ikke særlig dyb så der er mulighed for at sejle over til sandtangen og spise de medbragte madpakker. Det er næsten som at komme til en øde ø. Børnene går på opdagelse i sandet og finder en masse forskellige sten og muslinger. "hvad er det"? bliver der spurgt mange gange. Der er flere af børnene der har godt kendskab til fjordens dyr, og fortæller gerne hvad det er.

Efteråret er både en tid med blæst og regn, men det betyder ikke at man ikke kan komme ud i naturen eller tage naturen med hjem. Det er høsttid og vi tømmer vores urtebede for kartofler og gulerødder og hvad der eller er blevet plantet. Skoven bliver gylden og bladene falder af. Det er sidste mulighed for at gå på opdagelse i skoven. Om kort tid vil den være gået i hi, og så må vi vente til næste år hvor vi igen kan besøge dyrene.

I Vinterperioden kommer vi ud og samler ind til julepynt, grene, kogler og mos. Er vi heldige, at der kommer sne, tager vi ud på kælketur. Tiden går med inde aktiviteter indtil naturen kalder på ny. 

Publiceret 02-02-2017